Vissen

Vissen

Vakantiepark It Wiid dankt zijn naam aan het meer “It Wiid”. Dit meer staat verbinding met alle overige boezemwateren van Friesland. Daardoor is It Wiid voor visliefhebbers een eldorado. U kunt er vissen op brasem, paling, snoekbaars en zelfs karpers!

 

Vissen op It Wiid kunt u doen vanaf uw eigen vissteiger maar u kunt natuurlijk ook een visboot huren.

Zorgt u wel voor de benodigde visvergunning als u wilt gaan vissen op It Wiid? Bij het toeristenbureau van Eernewoude kunt u een visvergunning aanschaffen.

 

In Nationaal Park De Alde Feanen mag u met de nodige vergunningen ook vissen. It Fryske Gea is de beheerder van dit gebied en gasten die logeren op It Wiid weten deze reservaten goed te vinden.

 

Mocht u vanaf het water gaan vissen op It Wiid, let dan ook goed op uw collega-vissers die op hun steiger een hengeltje uit hebben geworpen. Voor beiden is het niet prettig wanneer er een vissnoer in de schroef van de motor van de visboot komt.

 

Wij, van Vakantiepark It Wiid in Eernewoude, hopen dat u voor óns kiest om heerlijk te gaan vissen op It Wiid met uw visclub , vismaatjes, collega’s of vrienden!