Rondvaart

Rondvaart

Een rondvaart is dé manier om het gebied rond Eernewoude en dit deel van Friesland te ontdekken. In en rond Eernewoude zijn er vele mogelijkheden voor een prachtige rondvaart. U kunt kiezen voor een rondvaart waarbij u wat dichter bij Eernewoude blijft: een tocht door Nationaal Nationaal Park De Alde Feanen. Deze rondvaart voert u door een veelzijdig en indrukwekkend natuurgebied met aaneengesloten meren, plassen en vaarten, laagveenmoeras, rietlanden, dotterbloemhooilanden, moerasbossen en monumentale windmolens.

 

U kunt vanuit Eernewoude ook een rondvaart maken waarin u kennis maakt met de rest van Friesland, deze tochten zijn meestal dagvullend. Omdat Earnewâld in het Friese meren gebied ligt kan de rondvaart langs plaatsen als Sneek, Grou, Terherne gaan. U vaart dan over het Sneekermeer, het Prinses Margrietkanaal, Het Pikmeer en andere Friese vaarten, meren en kanalen. Dit zijn echter maar een paar van de vele rondvaarten die mogelijk zijn tijdens uw verblijf op Vakantiepark It Wiid of Camping It Wiid.

 

Er zijn vele mogelijkheden voor een schitterende rondvaart vanuit Eernewoude, denk bijvoorbeeld ook eens aan een rondvaart naar één van de wedstrijden van het Skútsjesilen!